Tuesday, July 10, 2012

Untuk Lelaki !!!

Tuesday, March 20, 2012

Percutian Keluarga ke The Legend Cherating

Dah lama giler aku tak ke The Legend Cherating nihh ... dah dkt2 6 tahun ... nama jer member The Legend Worldwide Holiday ... tak pernah guna pun ... asyik digunakan utk bayar maintenance jer ...

So aku pun book ler dari 14 Mac - 16 Mac 2012 ...

14 Mac tu aku pun buat late checkin ... yer ler .. aku keje ari Rabu tuhh ...so lepas keje & sampai rumah dlm kol 6pm ... aku pun pack ler brg2 masuk kete ... gedebuk-gedebak ... settle ... so kitaorg pun bergerak kol 7pm ... anak2 excited ... sampai kat The Legend Cherating kol 10:30pm ... masuk bilik (603) ... terus tido ...

Day 1 (Khamis 15 Mac 2012)
Bangun solat subuh ... ingat nak tengok sunrise ... sekali ... hujan daaa ... gambo nih hujan dah gerimis .. lepas tu dier lebat balik

Disebabkan booking guna The Legend member nih ... tak disertakan ngan breakfast ... & ari hujan pulak tuh ... so aku pun ajak anak2 gi mkn kat resort punya cafe ... nasib baik ada diskuan utk member ... masa tengah mkn nihh ... anak bujang aku dok bising jer .. bila bule mandi kolam ... dkt2 kol 9 baru hujan berhenti ... dah mcm anak2 itik bebudak nihh .. berduyun2 turun kolam ...

Lepas budak2 puas mandi (termasuk aku .. he he he ...) kitaorg pun siap2 nak gi lunch ... semua tak tau nak mkn mana .... last2 .. aku decide ... jom ke Kuantan ... bila dah sampai Kuantan ... pening lak ... mana nak tuju .. last2 teringat ada new shopping mall kat Kuantan ... East Coast Mall ... so dgn bantuan PappaGo ... kitaorg sampai ... Pusing punya pusing .. last2 lunch kat Noodle Station ...

Lepas lunch ... balik ke resort ... semua bongkang tido ... dlm kol 5:30pm ... kitaorg siap2 nak gi makang Sata & Kepok Gete ...Kita gi tempat yg selalu kitaorg gi .. Kedai Aziz Satar kat Kemaman ... Aku belasah makan sata nihh ... dkt2 20 biji kot aku sorang ... sekali bil dtg .. hambik ko ... dkt2 RM50 ...

Balik resort .. sampai dah dkt2 maghrib ... tanya anak2 nak keluar mkn mlm tak .. diaorg ckp tak nak ... diaorg nak belasah maggi yg memang sentiasa dibawa ... settle mkn .. rileks2 .. semua dah tido kol 10pm ...

Day 2 (Jumaat 16 Mac 2012)
Bangun solat subuh ... tunggu sunrise ... Alhamdulillah hari tak hujan ... tapi awan tebal la pulak ... so tak nampak sgt ler matahari terbit tuh ...

video
Lepas tuh .. aku pun keluar ler ngan wife aku beli sarapan ... anak2 aku bangun jer tido .. dah ready nak gi pool ... sarapan pun diaorg belasah roti jer dulu ... diaorg ckp yg heavy2 nihh lepas mandi nanti ... so tinggal ler aku & wife mkn sarapan kat bilik ... 

Abis mkn ... aku pun join diaorg kat pool ... masa tgh mandi tuh ... nampak lak resort punya staff keluarkan ATV utk disewa ... cam menarik jer ... tak pernah lak aku or family aku naik ATV nihh ... so aku pun tanya ler sewa berapa ... yg besar RM70 yg kecik sket RM50 ... so aku sewa ler 2 kecik 1 besar ... yg kecik tuh ,,, wife aku bawak 1 .. Anak2 dara aku bawak 1 ... aku lak bawak yg besar ngan anak bujang aku ...
Punya ler kelakar wife aku ... tah mana2 ler dia bawak ATV tuhh ... pas tuh asyik menyondol ATV yg anak2 dara aku bawak ... rupa2nyer brek tak mkn kata dier ...
So brother yg handle kitaorg tuhh .. bawak ler kitaorg dari pantai .. masuk hutan ..sampai ke muara Sg. Cherating ... lepas tuh masuk balik hutan & ke resort .... pengalaman yg menarik terutama utk wife aku yg tak pernah bawak moto tuhh ... he he he .. dkt2 40 minit jugak ler kitaorg naik ATV tuhh ..

Dah sampai resort , siap2 nak checkout ... checkout kol 12 ... keluar dari resort .. aku pun terus gi Kedai Kerpok Lekor Delima (kedai warna oren) kat sebelah kiri Shell Chendor ... kat sini .. nak beli kerepok lekor kena beratur ... hampir 1/2 jam ...

Tapi confirmed .. memang sedap keropok kat sini ... yg goreng or yg rebus ... dua2 sedap ...
Lepas tuh aku gi solat Jumaat kat Masjid Chendor ...lepas solat aku pun bergerak utk gi rumah kawan aku masa kat MRSM Terendak dulu ... rumah Dr. Adzura Salam kat Taman Kg Padang Sejahtera, Kuantan ... sampai rumah dier dlm kol 3 ... lunch kat rumah dier ... first time dapat makan daging kerbau liar ... memang terbaeekk .. borak2 ...and aku gerak balik ke KL kol 6pm ... aku sampai rumah kol 8:30pm ...

Penat .. tapi memang berbaloi ...

Labels:

Wednesday, September 28, 2011

Sambutan Aidilfitri & Reunion Pioneers MRSM Terendak 2011

As salam,

Pada Sabtu 24 Sept 2011 lepas, geng2 batch aku masa kat MRSM Terendak (SPM1987) buat reunion & sambutan raya sekali ... Thanks to member aku Dato' Razali Ibrahim sebab jadi tuan tanah & sponsor kitaorg2 nih makan & tempat reunion... Kitaorg buat kat kondo dier (common area) Araville Condo kat Jalan Kapas, Bangsar ...

Ramai gak batchmate aku yg dtg ... ada tuh aku dah tak jumpa since 1987 !!! 24 tahun tuhhhh !!!!

Gambo nanti aku tepek ... 

Labels:

Thursday, May 26, 2011

Not up to standard ....

As Salam,

Tetiba jer aku rasa aku nih dah tak up to standard for a boss... maybe aku nih memang tak layak jadi boss kot ... Maybe aku patut stay jadi technical jerr ... my passion memang nak code program ... tapi kalu stay jadi programmer ... tak de aku akan dpt gaji cam sekarang ...

Dilema gak nihhhh !!!! 

Wednesday, May 18, 2011

Mantoi kembali kepangkuan Maybank

As Salam,

Lama sungguh tak update blog aku nihh ....

Kepada yg tak tau lagik ... aku dah resign dari Al Rajhi & rejoin balik Maybank on 1st Dec 2010....

Rejoin team lama ... cuma kali ni aku jadi Unit Head laaa ... dpt ler merasa ada staff utk di manage ...

Kalu kat Al Rajhi dulu ... nama jer VP ... tapi tak de staff ... ko ler Project Manager, ko ler Application Support ...kekadang tuhh .. ko jugak ler Messenger ...

Kalu masa before umur masuk patploh dulu ... bule lagi tahan kena call kol 3 - 4 pagi utk support ... lepas tuh gi keje balik kol 8:45am ... tapi la nihh ... dah tak bule dahh ... nak recover energy tuhh ... mau ambik 24 jam .... baru ok .. Tu ler bila boss Maybank call aku nak join balik ke tak .. aku ckp aku nak join ...

Kat Al Rajhi pun ... lelama makin aku menyampah ... terutama pasal medical ... kalu cam aku nih yg wife berkerja & ada coverage unlimited utk dier & anak2 ... tak de ler chance aku nak gunakan benefit aku sebagai staff Al Rajhi utk bini & anak2 ... diaorg tak bagi claim selagi spouse ada coverage ... Kalu dah unlimited.. sampai pencen ler aku tak leh guna .... Tang spouse tuh .. aku boleh setuju laaa ... tapi tang anak2 tuhh.. yg aku marah ... Tak payah ler Al Rajhi nak claim dier punya medical package terbaik ... terbaik utk staff maybe ... utk family staff .. TERHAMPEH !!!

Tapi apa yg aku missed kat Al Rajhi ... the freedom of doing things your way ... sebab ko sorang2 jaga satu2 Application tuhh ... ko bule support kat mana2 .. dari rumah ker .. dari mamak ker ... asalkan ada WiFi & handphone ko cukup charge ...

Kat Maybank nihh ... kena protokol sket laaa ...  tapi tak pe ... aku dah used to it for 14 years before ... so tak de masalah utk aku ...

Harap2 Maybank will be my last job until pencen .....

Sunday, August 15, 2010

Terbukti !!!

Salam,

Aku jarang buat comment on line pasal senario politik kat Malaysia nihh ... tapi benda yg camnih ... memang dah aku tahu & pernah tengok hard copy document tapi tak pernah dpt softcopy ... Nah skrg baru aku dpt ..



Susah ler cam nih ... jangan ler pasal politik nak sekat rezeki sesama umat ..

Tuesday, August 10, 2010

Apakah Azam 2010 aku akan tercapai ??

Salam,

Lama sungguh aku tak update blog aku nihhh ... dok mengadap Facebook jer ...

Aku la ni tengah diet nasi ... aku dah tak makan nasi dari 13 June 2010 ... so kira 58 ari dah aku tak makan nasi ...

Berat aku dah kurang 6 kilo dah .. dari 92kg ... skrg 86kg ... azam aku utk 2010 nih ... nak sampai berat 80kg ....

Saiz seluar pun dah kurang ... dari 38inci .. la ni dah bule pakai 36 ... target nak sampai 34 ... lagi hebat kalu 32 ...

Harap2 bule la kot ...

Bulan puasa nih ... harap2 lagi laju ler berat aku turun ....